Copyright © 2020 Bu sitede kullanılan tüm içeriklerin telif hakları "Prof. Dr. Zeki Tunç" a aittir.

Miyop, hipermetrop ve astigmatın düzeltilmesi için kullanılan LASIK yöntemi sayesinde milyonlarca insan gözlükten bağımsız yaşamaktadır.

Lasik (Laser in situ Keratomileusis) yönteminde gözün ön bölümündeki şeffaf kornea tabakası ileri teknoloji ürünü otomatik kesici olan mikrokeratom ile yaklaşık 90–120 mikron kalınlığında ince bir yaprak halinde kaldırılır buna korneal flep denir ve flep kaldırıldıktan sonra Eximer Lazer ile kornea yaklaşık 20-50 saniye arasında tıraşlanır daha sonra flep tekrar eski yerine kapatılır.Dikiş konulmaz, gözler bandajlanmaz.

Lasik tekniği tamamen ağrısız ve çok kısa süre alan bir tekniktir. Hasta 4 ya da 5 dakika süren bu tedaviden hemen sonra görmeye başlar.

Yumuşak kontakt lens kullanan hastalar tedaviden 1 hafta önce lenslerini çıkarmalıdır.

Sert kontakt lens kullananlar ise 3 hafta önceden lensleri çıkarmaları gerekir.

INTRALASE Lasik “Bıçaksız Lasik”

Lasik yönteminde şimdi yepyeni bir teknoloji ile büyük bir devrim gerçekleşti bu tekniğin ismi İntralase yani bıçaksız lasik’tir. Lasik tekniğinin avantajlarını kullanıp, Lasik’teki bıçaklı flep oluşturmak yerine laser ile daha güvenli flep oluşturma tekniğidir. Böylece Lasik zaten güvenli bir teknik iken İntralase ile daha güvenli hale gelmiştir.

INTRALASE, bilgisayar kontrolünde Femtosecond lazerle flepin kaldırılmasıdır. İntralase ile korneal flep oluşumu sırasında yüksek hassasiyet ve her zaman planlanana ulaşabilme, kişiye özel flep oluşturabilme özelliği vardır. Böylece İntralase keyfi amaçla gözlük atmak için yapılan Lasik operasyonuna keyifli bir güvenlik katmıştır.

prof-dr-zeki-tunc

Etiketler:

115

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

01 Ocak 1961 Düzce doğumlu olan Zeki Tunç, 1979-1985 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakülte'sinde Tıp eğitimi aldı. Ardından Oftalmoloji İhtisasına, 1988 yılında Pierre et Marie Curie Üniversitesi PARIS Vl'da başladı. Daha sonra Necker ve Laennec Tıp fakültesi hastaneleri ve Centre National d'Ophtalmologie des Quinze Vingts PARIS'de asistanlık yaptı. Asistanlık dönemindeki üstün başarıları sayesinde PARIS XII Üniversitesi'nde "Chef de Clinique" olarak Refraktif Cerrahi (miyopi, hipermetropi ve astigmatizma tedavisi) sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Ayrıca Prof. Dr. Zeki Tunç, Laser Eximer tedavisinin Fransada'ki öncüleri arasındadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

sari-nokta-hastaligina-karsi-hangi-onlemler-alinmalidir

Sarı Nokta Hastalığına Karşı Hangi Önlemler Alınmalıdır?

Retinanın yani gözün ışığa duyarlı olan ağ tabakasının merkezindeki bölge ...
                                                                                                                                             

en-iyi-goz-doktoru

En İyi Göz Doktoru

Görmek, canlıların içinde bulundukları dünya ile organik bağ kurmalarını saylayan, ...