Tunç Tekniği
Beyinde Gazi Yaşargil... Kalpte Mehmet Öz... ...
01 Ocak 1961 Düzce doğumlu, 1979 yılında Manisa Salihli Lisesi'nden mezun olup, 1979–1985 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakülte'sinde tıp eğitimi almıştır. Oftalmoloji İhtisasına, 1988 yılında Pierre et Marie Curie Üniversitesi PARİS VI'da başlayıp, Necker ve Laennec Tıp fakültesi hastaneleri ve Centre National d'Ophtalmologie des Quinze Vingts PARİS'de asistanlık yapmıştır. Asistanlık dönemindeki başarılarından ötürü PARİS XII Üniversitesi'nde "Chef de Clinique" olarak Refraktif Cerrahi (miyopi, hipermetropi ve astigmatizma tedavisi) Sorumlusu sıfatıyla çalışmıştır. Laser Eximer tedavisinin Fransada'ki öncülerindendir. Ayrıca orbito-palpebral cerrahi formasyonu da olan Prof. Dr. Tunç, bu konuda kendi adıyla anılan "Skleral Otogref ile Eviserasyon Tekniği'ni tanımlamış ve bu tekniğin dünya oftalmoloji literatüründe yer almasını sağlamıştır. Bu yeni eviserasyon tekniği otoriteler tarafından onaylanmış ve 1997 yılında, Fransa'da Orbito-palpebral cerrahi yüksek ihtisas tezi olarak hazırlanmıştır. Tunç eviserasyon tekniği aynı zamanda Türkiye'de 1998 yılında Göz Uzmanlık tezine konu olmuştur ve başarılı bulunmuştur.
1995 yılında Fransa'da damlayla Fakoemülsifikasyon dikişsiz katarakt operasyonlarına başlayan ilk cerrahlardandır.
1997 yılında, Paris'teki çalışmalarını sürdürürken Metropolitan Florence Nightingale Hastanesi Göz Servisini kurması teklif edilmiş, bunun üzerine Türkiye'ye dönmüştür. 1997 yılında Fakoemülsifikasyon tekniğini Topikal anestezisiyle(iğnesiz damlayla anestezi) Türkiye'de bütün hastalarına uygulayan ilk doktordur. İğnesiz anestezi ve Quick- Chope Fako tekniği ile dikişsiz ve pansumansız katarakt operasyonunu gerçekleştirmek üzere Live Surgery (toplantı esnasında canlı cerrahi) toplantılarına Fransa ve Türkiye'de davet edilen nadir cerrahlardandır.
Lazer'le miyopi tedavisine 1991 yılında Fransa'da ilk başlayanlardan olup Fransız Sağlık Bakanlığının Homologasyon çalışmasına katılmış tek yabancıdır. Halen miyopi, hipermetropi ve astigmatizma tedavisini LASİK LASEK EPİLASİK PRK tekniklerini gerçekleştirmekte en modern cihazlardan olan ALLEGRETTO cihazı ile Moria M2 mikrokeratomu kullanmaktadır.
Neodymium-YAG Laser ile katarakt operasyonu diğer ismi "LASER-FAKO" ile ilgili çalışmaları ve pratik uygulamaları ile bu konudaki dünyadaki öncülerdendir ve Laser-fako için Tunç Laser fako probunu geliştirmiştir. Amerikan Paradigm firması, Laser-Fako tekniği ile ilgili katkılarından ötürü, firma araştırma doktoru ve tanıtım cerrahı gurubu üyesi seçmiştir.
Türkiye'de ilk defa 1997 yılında intrastromal ring (korneal halka) ile geriye dönüşümlü miyopi cerrahisine başlamıştır. Bu tecrübelerini Keratokonüs gibi tedavisi henüz mümkün olmayan bir hastalıkta "İntrastromal Ring" uygulamasına başlamış ve bu konuda dünyada öncülük etmiştir. 8 Mayıs 2000'de Paris'te Fransız Oftalmoloji Kongresinde Keratokonüs'te İntrastromal Ring tedavisinin sonuçlarını ilk kez rapor etmiştir ve yurt dışında yayınlanmıştır. Ayni tarihli Paris kongresindede Tunç eviserasyon tekniğinin beş yıllık sonuçları Fransız ekib tarafından sunulmuş ve tekniğin yüksek başarısı tekrar vurgulanmıştır. 10 Mayıs 2002 tarihinde keratokonüs tedavisindeki başarının kalıcılığı üzerine yine Paris'te kongrede bildirisini sunmuştur ve Kasım 2003 tarihinde de Journal Français d'Ophtalmologie dergisinde yayınlanmıştır ve Amerika'da FDA onayını almıştır.
Katarakt ve Refraktif Cerrahisi'nde bütün gelişmeleri yakından takip etmekte olup, Türk Oftalmoloji Derneği, Société Française D'Ophtalmologie, American Academy of Ophthalmology, European Society of Cataract and Refractive Surgeon, International Society of Refractive Surgeon derneklerine üyedir. Katarakt ve Refraktif cerrahilerine katkılarından dolayı Türk Oftalmoloji Derneği Katarakt ve Refraktif Birimi Aktif Üyeliğine seçilmiştir.
Prof. Dr. Zeki Tunç'un, bilimsel eser dosyasındaki yayınlarının kalitesi, oftalmoloji bilimine yaptığı katkılar ve çalışkanlığının bulunduğu yerlerde takdir edildiği göz önüne alınarak, uyumlu kişiliği ile yardımcı doçent kadrosuna atanmış ardından Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Öğretim Üyeliği, Fakülte Eğitim ve Sağlık Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.
114
Bebeklerde göz kayması normal midir? Bebeğe yapılacak ilk muayene nedir? ...
30 Yaşında Kayağa, 40 Yaşında Boarda Başladım
Kayağa Fransa Alpler'inde başlayan ...