Copyright © 2020 Bu sitede kullanılan tüm içeriklerin telif hakları "Prof. Dr. Zeki Tunç" a aittir.

Göz altı ameliyatı uygulandığı bölgenin hassasiyeti nedeniyle sanıldığı kadar basit bir prosedür değildir. Ameliyathane koşullarında, uygun steril şartlar altında gerçekleştirilmekte ve hastaya anestezi uygulanmaktadır.

Göz altı torbası ameliyatı öncesinde hasta muayene edilmeli ve muayene esnasında göz bölgesinde bulunan tüm kusur ve belirtiler incelenmelidir. Bu incelemeler sonucunda ameliyatın hangi teknik ile yapılacağına cerrah tarafından karar verilmektedir. Bu aşamada göz sağlığı ve genel sağlık durumu ile ilgili mevcut durumlar da doktora bildirilmelidir.

Göz altı torbası ameliyatı 1 saat civarında sürmektedir. Lokal anestezi altında yapılmakta ve hastaya ayrıca sakinleştirici verilmektedir. Üst göz kapağında düzenlemelerin gerekmesi durumunda ameliyatın süresi de artmaktadır. İşlem esnasında, kesiler kirpik ya da göz kapağı içerisinden açılmakta ve göz altında oluşan yağ torbalarına ve kas yıpranmalarına bu şekilde müdahale edilmektedir. Böylece fazlalığa neden olan deri alınır ve göz altı yeniden gergin bir görünüme kavuşur.

Göz Altı Torbaları Ameliyatı Sonrası İyileşme

  • Göz kapaklarında ödem ve morluk oluşması beklenen bir durumdur. Bu durumda soğuk uygulamaları ve yüksek yastık ile uyuma tavsiye edilmektedir.
  • Ameliyat sonrasında ciddi bir ağrı olmaz. Olması halinde doktora baş vurulmalıdır.
  • Gözlerde yaşarma, yanma veya kuruluk görülebilir. Ödem azaldıkça bu komplikasyonlarda da gerileme meydana gelir.
  • Dikişler 3 – 5 gün içerisinde alınır.
  • Hasta operasyondan bir hafta sonra işine ve sosyal hayatına dönebilir.
  • Ameliyattan sonra hastanın kan basıncı takip edilmelidir. Tansiyon yüksek ise düşürülmelidir.
  • Şiddetli öksürük, hapşırık ve ıkınmadan kaçınılmalıdır.
  • Ağır kaldırılmamalıdır.
  • Kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalıdır.
  • Ameliyat sonra en az 2 hafta ağır kaldırılmamalıdır.
  • Ameliyattan bir hafta sonra kontakt lens kullanılabilmektedir.
  • Ameliyat izleri ilk haftalar makyajla gizlenebilmektedir. Zaman geçtikçe izler ince ve ten rengi bir hal alarak fark edilmemektedir.

prof-dr-zeki-tunc

Etiketler:

123

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

01 Ocak 1961 Düzce doğumlu olan Zeki Tunç, 1979-1985 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakülte'sinde Tıp eğitimi aldı. Ardından Oftalmoloji İhtisasına, 1988 yılında Pierre et Marie Curie Üniversitesi PARIS Vl'da başladı. Daha sonra Necker ve Laennec Tıp fakültesi hastaneleri ve Centre National d'Ophtalmologie des Quinze Vingts PARIS'de asistanlık yaptı. Asistanlık dönemindeki üstün başarıları sayesinde PARIS XII Üniversitesi'nde "Chef de Clinique" olarak Refraktif Cerrahi (miyopi, hipermetropi ve astigmatizma tedavisi) sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Ayrıca Prof. Dr. Zeki Tunç, Laser Eximer tedavisinin Fransada'ki öncüleri arasındadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

goz-torbalarinin-olusum-nedenleri

Göz Torbalarının Oluşum Nedenleri

Göz altı şişliği olarak ifade edilen göz altı torbaları çok ...