Copyright © 2020 Bu sitede kullanılan tüm içeriklerin telif hakları "Prof. Dr. Zeki Tunç" a aittir.

İstanbul Keratokonus özellikle genç yetişkinlerde görülen korneanın sivrileşmesi ve incelmesi sonucunda açığa çıkan bir göz hastalığıdır. Keratokonus problemine genetik ve çevresel faktörlerin etkisi oldukça fazladır ve erken tanı ve tedavi mümkün olmadığında oldukça kornea nakline dahi başvurmak gerekebilmektedir.

Keratokonus Belirtileri

Kornea (gözün ön bölgesinde bulunan saydam tabaka) çeşitli nedenler ile öne doğru bombeleşmektedir. Bu problem keratokonus hastalığı olarak tanımlanmaktadır. Her iki gözü de etkileyen keratokonus; ilerleyici özelliğe sahiptir. Doğru zamanda tedavi edilmediği durumlarda ise kornea nakli uygulanması gerekebilmektedir.

prof-dr-zeki-tunc

Keratokonus Nedenleri

İstanbul Keratokonus genetik faktörler sonucunda gelişen bir hastalıktır. Bunun yanı sıra hastalığın açığa çıkmasında çevresel faktörler de etkili olmaktadır. Tedavi edilmeyen alerjik göz hastalıklarının ve gözü sık sık ovalamanın da korneada hasar bıraktığı bilinmekte ve keratokonusa neden olduğu bilinmektedir. Keratokonus hastalığına karşı rutin göz muayenesinin aksatılmaması, korneayı etkileyebilecek durumların kontrol altına alınması gerekmektedir.

Keratokonus Risk Faktörleri

Keratokonus risk faktörleri aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir;

  • 15- 30 yaş arasındaki gençlerde görülmektedir.
  • Türkiye’de Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz sahillerinde sık görülmektedir.
  • Genetik faktörlerdir. Ebeveynlerde keratokonus olması durumunda çocukta da görülme riski bulunmaktadır.

Keratokonus Tedavisi

Keratokonus; rutin göz kontrollerinde diğer kornea hastalıkları ile karıştırılabilmektedir. Bu nedenle korneanın ayrıntılı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Düzensiz astigmatizma, kornea ölçümlerinde yükseklik ve kornea incelmesi, keratokonus problemin belirtisi olabilmektedir.

İstanbul Keratokonus tedavisinde en önemli nokta b12 vitamini uygulamasıdır. Cerrahi yöntemler ile korneaya uygulanan B12; hastalığın ilerlemesini önleyebilmektedir. İlerlemiş keratokonus probleminde ise cerrahi tedavi yöntemlerine başvurulmaktadır.

Keratokonus Ameliyatı

İstanbul Keratokonus ameliyatında günümüzde korneal halka uygulaması gerçekleştirilmektedir. Önceki yıllarda kesi açılarak uygulanan halka yöntemi son yıllarda femtosecond lazer ile dakikalar içerisinde uygulanabilmektedir.

Ameliyat sonrası süreçte doktor kontrolleri aksatılmamalı ve göz bölgesi travmatik olaylardan korunmalıdır.

Keratokonus hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

Etiketler:

67

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

01 Ocak 1961 Düzce doğumlu olan Zeki Tunç, 1979-1985 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakülte'sinde Tıp eğitimi aldı. Ardından Oftalmoloji İhtisasına, 1988 yılında Pierre et Marie Curie Üniversitesi PARIS Vl'da başladı. Daha sonra Necker ve Laennec Tıp fakültesi hastaneleri ve Centre National d'Ophtalmologie des Quinze Vingts PARIS'de asistanlık yaptı. Asistanlık dönemindeki üstün başarıları sayesinde PARIS XII Üniversitesi'nde "Chef de Clinique" olarak Refraktif Cerrahi (miyopi, hipermetropi ve astigmatizma tedavisi) sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Ayrıca Prof. Dr. Zeki Tunç, Laser Eximer tedavisinin Fransada'ki öncüleri arasındadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

laser-cerrahisi-ve-keratokonus-tedaviler

Keratokonus Lazer Tedavisi

Keratokonus, korneanın konik bir şekilde sivrimesi ve incelmesiyle karakterize olan ...