Copyright © 2020 Bu sitede kullanılan tüm içeriklerin telif hakları "Prof. Dr. Zeki Tunç" a aittir.

Görme sorunlarının tedavisinde 1990’lı yıllardan itibaren uygulanan tedavi yöntemleri, 2000’li yıllardan sonra bıçaksız lazer uygulamalarına dönüşmüş ve yakın dönemde yaşanan teknolojik gelişmeler ile Relex Smile Lazer tedavisiyle son halini almıştır. 

Relex Smile Lazer uygulaması, görme sorunlarına yönelik uygulanan yöntemler arasında oldukça yenilikçi ve özellikle yüksek miyoplarda başarılı sonuçlar sağlayan bir işlemdir. Relex Smile Lazer uygulamasıyla, gözdeki kırma ve odaklanma kusurlarına yönelik gerçekleştirilen cerrahi basamakların hepsi tek lazerde birleştirilmiştir. 

prof-dr-zeki-tunc

Lazer Teknolojisi Yönteminde Gelinen Son Nokta: Relex Smile Lazer

Relex Smile Lazer tedavisi, görme bozukluklarında uygulanan 3.kuşak lazer refraksiyon cerrahisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Görme sorunlarının Relex Smile Lazer uygulamasıyla tedavisinde, femtosaniye lazer kullanılmaktadır. 

Relex Smile Lazer uygulamasıyla, -10 dereceye kadar miyop, -5 dereceye kadar ise astigmat sorunları başarılı şekilde tedavi edilebilmektedir. FDA tarafından onaylı bu yöntem sırasında, cerrah tarafından korneada lens şeklinde bir doku oluşturulması amacıyla femtosaniye lazer kullanılmaktadır. Ardından, kornea yüzeyinde küçük yay şeklinde kesi oluşturulmakta ve minik lentikül çıkarılarak ilgili görme sorununa yönelik müdahale gerçekleştirilmektedir. 

Görme sorunlarının Relex Smile Lazer tedavisi sırasında, yaklaşık olarak 2 mm kadar kesi oluşturulmaktadır. Lasik yöntemi ile tedavi sırasında yapılana göre daha küçük bir kesi oluşturularak, tedavi sonrası iyileşme sürecinin daha güvenli ve hızlı gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Relex Smile Lazer tedavisi ile, diğer tedavi yöntemlerine oranla batma ve yanma gibi durumların daha az meydana geldiği konforlu bir iyileşme süreci sağlanmaktadır. 

Relex Smile Lazer Kimlere Uygulanır?

Relex Smile Lazer tedavisi, 3.kuşak yani yeni bir tedavi yöntemidir, dolayısıyla gelişen yaşam koşullarına karşı, hızlı tedavi ve iyileşme sağlayan bir işlem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yöntem, yeni dönemin aktif yaşam tarzına sahip olan hastaları için geliştirilmiş bir uygulamadır. 

Özellikle aktif yaşam tarzına sahip olan ve profesyonel şekilde spor yapan kişilere uygun tedavi seçeneğini oluşturan Relex Smile Lazer yönteminin uygulanabileceği kişileri şu şekilde sıralayabilmekteyiz;

  • Son bir yıl içerisinde göz numarasında değişim yaşamamış hastalar, refraksiyonun stabilleşmesi
  • 18 yaşından büyük kişiler
  • Miyop sorunu -1 ile -10 arasında olan hastalar
  • Astigmat sorunu -5 dereceden büyük olmayan hastalar
  • Genel olarak kornea ve göz sağlık durumu iyi olan kişiler

Relex Smile Lazer Tedavi Yönteminin Aşamaları Nelerdir?

Relex Smile Lazer yöntemi ile gözün doğal yapısına en yakın nitelikte sonuçlar sağlanabilmekte ve bu amaçla şu aşamalardan oluşan bir prosedür izlenmektedir:

  • Femtosaniye teknolojisi kullanılarak gözün ön tabakasında, yani kornea içerisinde tek adımda, ince disk şeklinde bir doku ya da diğer adıyla lentikül oluşturulmaktadır. 
  • Cerrah tarafından, oluşturulan lentikül kornea dokusunda açılan 2 mm’lik bir kesi yardımıyla kornea dışına çıkarılmaktadır. Bu işlem sırasında diğer yöntemlerde olduğu gibi, herhangi bir kapakçık (flap) kesilmesine ihtiyaç duyulmamaktadır. 
  • İnce lentikülün çıkarılmasının ardından korneanın şeklinde değişiklik yapılmakta ve böylece gözde bulunan kırma kusuruna gerekli müdahale gerçekleştirilebilmektedir. Kornea şekli değiştirilirken bir flap oluşturulmaması sebebiyle, kornea biyomekaniği daha az etkilenmektedir. 

Relex Smile Lazer uygulaması sonrası, korneada oluşturulan kesinin minimal olmasından kaynaklı olarak, hızlı iyileşme sağlanmakta ve daha keskin şekilde görme sağlanmaktadır. 

Relex Smile Lazer Hangi Durumlarda Uygulanmaz?

Relex Smile Lazer yeni nesil tedavi yönteminin uygulanamadığı durumları ve kişileri şu şekilde sıralayabilmekteyiz;

  • Göz numaralarında değişim yaşanan kişiler
  • Kontrolsüz diyabet hastalığı bulunan kişiler
  • Belli başlı göz enfeksiyonlarını geçirmiş olan kişiler
  • Emzirme ya da hamilelik döneminde olan hastalar
  • Görmeyi engelleyecek nitelikte katarakt sorunu bulunan kişiler
  • 18 yaşından küçük kişiler
  • Kornea hastalığı ya da dejenerasyonu bulunan hastalar
  • Hipermetropi sorunu bulunan kişiler

Relex Smile Lazer Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Tedavi sonrası ilk birkaç saat, sulanma ve hafif batma hissi yaşanması olasıdır. Doktor tarafından verilen damlaların özenle ve reçeteye uygun şekilde uygulanması gerekmektedir. 
  • İlk 24 saat boyunca göze dokunulmaması, gözle oynanmaması ve duş alınmaması gerekmektedir.
  • Tedavi sonrası doktor kontrolleri aksatılmamalıdır.
  • İlk 20 gün boyunca enfeksiyon riskine karşı, havuza ya da denize gidilmemeli, hijyen konusuna özen gösterilmelidir. 
Etiketler:

130

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

01 Ocak 1961 Düzce doğumlu olan Zeki Tunç, 1979-1985 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakülte'sinde Tıp eğitimi aldı. Ardından Oftalmoloji İhtisasına, 1988 yılında Pierre et Marie Curie Üniversitesi PARIS Vl'da başladı. Daha sonra Necker ve Laennec Tıp fakültesi hastaneleri ve Centre National d'Ophtalmologie des Quinze Vingts PARIS'de asistanlık yaptı. Asistanlık dönemindeki üstün başarıları sayesinde PARIS XII Üniversitesi'nde "Chef de Clinique" olarak Refraktif Cerrahi (miyopi, hipermetropi ve astigmatizma tedavisi) sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Ayrıca Prof. Dr. Zeki Tunç, Laser Eximer tedavisinin Fransada'ki öncüleri arasındadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

refraktif-cerrahi-miyopi-hipermotropi-astigmat-goz-ici-lensi

Refraktif Cerrahi, Miyopi, Hipermotropi, Astigmat, Göz İçi Lensi

İçerik Güncelleniyor... ...
                                                                                                                                                                                                                                                                   

refraktif-cerrahi

Refraktif Cerrahi

Kırma kusurları gözlük ve lenslerin dışında refraktif cerrahi teknikleri ile ...