Copyright © 2020 Bu sitede kullanılan tüm içeriklerin telif hakları "Prof. Dr. Zeki Tunç" a aittir.

Retinada oluşan hastalıklar doktor tarafından tespit edilir ve tedavi yöntemi yine doktor tarafından belirlenir. Retina hastalıklarını tedavisinde kullanılan yöntemler ise sırayla şöyledir;

Lazerle Tedavi

Özellikle makula dejenerasyonu rahatsızlığında sıkça başvurulan ve diğer retina hastalıkları tedavisinde uygulanan en eski yöntemler arasında yer almaktadır. Lazer tedavisi uygulanan hastalarda %50 oranında retinal damarlarda stabilizasyon ve retina beslenmesinde düzelme sağlanır ve görme yetisi yüksek oranda korunma altına alınır.

prof-dr-zeki-tunc

Foto Dinamik Tedavi

Bu tedavi yöntemi yalnızca uygun retina hastalıklarında tercih edilmektedir. Yaklaşık 10 yıldır retina hastalıkları tedavisinde başvurulan bu yöntemde, hastaların kollarından özel boyalı bir madde verilir ve gözde büyüyen damar bölgesinde toplanması sağlanır. Bu esnada göze 83 saniye boyunca lazer uygulanır ve göz bölgesinde toplanan bu boyalı madde lazeri emerek büyüme yapan damarları yok eder. Bu tedavi işlemiyle gözde büyük oranda görme gerçekleşmese de, var olan görme yetisi %60 oranında korunmuş olacaktır.

Göze İğne ve Anti-VEGF Tedavisi

Son zamanlarda sıkça kullanılan ve yeni tedavi yöntemleri arasında yer alan göze iğne tedavisinde, tedavi amacıyla kullanılacak ilaçlar direk olarak göz içine enjekte edilir. Bu tedavi yöntemiyle gözde meydana damar büyümeleri, sıvı sızıntıları ve kanamaların önüne geçilmektedir. Tedavi ile birlikte %30-50 oranında görme artışı , %90 oranında ise görme yetisini koruma sağlanmaktadır. Tedavi etkisi 1 yıl sürmekte ve görmede oluşacak azalmaya bağlı olarak tedavinin doktor tarafından belirtilen zamanlarda tekrarlanması gerekecektir.

Göz İçine Yerleştirilen Teleskopik Mercek

Tedavi sırasında kullanılan bir diğer yöntem ise göze yerleştirilen teleskopik merceklerdir. Bu yöntemde asıl hedef görmeyi arttırmak olacaktır. Diğer tedavilerde ki amaç genellikle rahatsızlıkları durdurmak olacaktır.

Etiketler:

119

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

İstanbul Göz Hastalıkları Kliniği

01 Ocak 1961 Düzce doğumlu olan Zeki Tunç, 1979-1985 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakülte'sinde Tıp eğitimi aldı. Ardından Oftalmoloji İhtisasına, 1988 yılında Pierre et Marie Curie Üniversitesi PARIS Vl'da başladı. Daha sonra Necker ve Laennec Tıp fakültesi hastaneleri ve Centre National d'Ophtalmologie des Quinze Vingts PARIS'de asistanlık yaptı. Asistanlık dönemindeki üstün başarıları sayesinde PARIS XII Üniversitesi'nde "Chef de Clinique" olarak Refraktif Cerrahi (miyopi, hipermetropi ve astigmatizma tedavisi) sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Ayrıca Prof. Dr. Zeki Tunç, Laser Eximer tedavisinin Fransada'ki öncüleri arasındadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

goz-kurulugu

Göz Kuruluğu

Göz kuruluğu çoğunlukla telefon, bilgisayara fazlaca odaklanan kişilerde ve kontakt ...
                                                                                                                                       

covid-19-ve-kontakt-lens-kullanimi

COVİD 19 ve Kontakt Lens Kullanımı

Kanada, İngiltere ve ABD kaynaklı araştırmacılar gözlük kullanımının gözleri Covid ...