Prof. Dr. Zeki Tunç; Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1995 yılında mezun olmuştur. Yurt içi ve yurt dışında pek çok kurumda görev almış ve başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir.
Prof. Dr. Zeki Tunç’tan randevu almak için; 0(212) 287 01 00 numaralı telefonu kullanabilirsiniz. Gerek arama yaparak gerekse de Whatsapp üzerinden yazarak uygun gün ve saatlerde randevu almak mümkündür.
Prof. Dr. Zeki Tunç’un iletişim numarası; 0(212) 287 01 00’dır.
Prof. Dr. Zeki Tunç’un muayenehanesi; İstanbul Avrupa Yakasındadır. Prof. Dr. Zeki Tunç hastalarını Şişli Torun Center’daki muayenehanesinde kabul etmektedir.
Prof. Dr. Zeki Tunç’un çalışma alanları aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir;
Retina; göz küresinin arka duvarını kaplayan ışığa duyarlı milyonlarca sinir hücresinden oluşan ve bu yapısı sayesinde görüntüleri algılamamızı sağlayan tabakadır. Retinanın bu hassas yapısında en fazla hasara sebep olan durumlardan biri olarak karşımıza şeker hastalığı çıkmaktadır. Bununla beraber retinada en sık gözlemlenen hastalıkları; şeker hastalığına bağlı olarak meydana gelen diyabetik retinopati, yaşa bağlı oluşan maküla dejenerasyonu, maküla deliği, retina yırtığı, retina dekolmanı, retinal ven ve arter tıkanıklıkları, epirentinal membran şeklinde sıralayabilmekteyiz.
Şaşılık, özellikle yeni doğan bebeklerde göz kaymaları şeklinde gözlemlenebilmekte ve yalancı göz kayması olarak tanımlanabilmektedir ve bu gibi durumlarda uzman muayenesi gerekir. Şaşılık, rutin sağlık kontrollerinin ve göz muayenelerinin gerçekleştirilmesi yoluyla, kontrol altında tutulabilmektedir.
Şaşılık tedavisinde ilk ve öncelikli tedavi seçeneği olarak karşımıza gözlük kullanımı çıkmaktadır. Uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler doğrultusunda belli bir süre boyunca gözlük kullanılarak, gözlerde bulunan şaşılık problemi tedavi edilebilmektedir.
Femtosaniye yöntemi, katarakt tedavisinde uygulanan yeni bir ameliyat tekniğidir. Dikişsiz katarakt operasyonu bir modifikasyonudur. Bu bakımdan katarakt tedavisinde en sık tercih edilen yöntem olarak karşımıza çıkan femtosaniye yöntemi ile, göz içi merceğinin kapsülüne yönelik işlemler hızlı ve etkili şekilde gerçekleştirilebilmektedir.
Femtonasiye ile katarakt tedavisi, iki göze de uygulanabilmektedir. Femtonasiye yöntemi ile korneal kesiler mikro bıçaklar ile oluşturulmaktadır. Bu durum kataraktın iki gözde de tedavisini hızlı, daha konforlu ve daha az riskli hale getirmektedir.
Keratokonus, korneada meydana gelen sivrileşme ve incelme sonucunda ortaya çıkan bir göz hastalığıdır. Genetik ya da çevresel faktörler sebebiyle meydana gelebilen keratokonus, erken teşhisinin gerçekleştirilmemesi veya tedavi edilmemesi durumunda kornea nakline kadar varabilen sonuçlara sebep olabilmektedir.
Keratokonus, genellikle 15-30 yaş aralığındaki gençlerde meydana gelen bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak korneada oluşan sivrileşme ve incelmenin ilerlemesi durumunda korneaya ameliyat ve riboflavin adı verilen B12 vitamini uygulanmaktadır.